Kebaxin hudit

Hugo heräilee

26.03.2007 23.11 - golf 

Terassin takaa pilkottaa ysin griini harson alla. Valoa sentään riittää; ei ainoastaan viisarien taaksevetämisen johdosta. Suurin piirtein kuukauden päästä tämä terassi herää taas eloon ja on aika ottaa tynnyrien tuntumassa huurteinen ysin tai toisenkin jälkeen. On se vaan niin nätti tämä näkymä; vuodenajasta riippumati.

Tästä alkaa Hugon lenkki. Kainaloon ei auta paljon vetää kas kun range on siellä. Sen sijaan slaissata sopii sen kuin sielu sietää; vaikka tuonne seiskan harsolla peitetylle griinille asti. Seuraavat rei'ät ei sitten enää paljon feidiä siedä.

Eipä nyt illansuussakaan enää kovin jäinen ole maisema, ennemminkin aurigon hellimässä lämmössä sulanut. Mutta kunnon arskan paluuta kentälle odototellessa allekirjoittanut livahtaa pelaamaan olusien kanssa Rantasipiin.

Comments (2) | Comment

Raatokakkonen

25.03.2007 21.34 - golf 

Osalaatikon pohjalta löytyi tälläinen lapa. Vuosi sitten hankittua lapaa on tuskin uskaltanut kosketella saati kasata. Nyt allekirjoittaneen Toski-55 setti saa viimeisen silauksen kun rautamailoista järein liittyy joukkoon. Tuskin tuolla tulee palloa kuitenkaan lyötyä, hädintuskin rangellakaan.

Aika julman näköinen on tuo lofti vaikka kuvakulmalla koetettu peittää. Siinäpä tuo ny liimassaan kuivuu seuraavan vuorokauden.

Comments (4) | Comment

Takapihan taikaa

25.03.2007 17.53 -

Viikko sitten tuli lunta tupaan, vaan nyt näyttää siltä ettei talvea tässä välissä olisi ollut ollenkaan. Luonto ei ole vielä täysin hereillä mutta näin tokkuraisenakin näyttää perinjuurin viehkolta. Perskuta!

"Liljan kukka lumivalkoinen...". Sieltä se vaan pukkaa elämää mullasta...

... mutta ihmekös tuo kun tänään pukkas päälle kunnon helleaallon. Kyllä se KEVÄT TULEE!

Comment

Auringonpaistetta Nokialla

24.03.2007 19.53 - golf 

 


Ryhmä valmiina starttiin...
     
... ja tässä startteri.
         

Avaus kakkosrei'ällä löysi itsensä lähes esteeseen. Kakkoslyönti sinne sitten menikin. Liikaa kakkosia sille reiä'lle; yhteensä neljä.
     
Arska neuvoo kuinka kolmonen olisi syytä avata. Allekirjoittanut tätä dokumentoi sivusta puufemmansa kera.

Velipoika selostaa kutosreiän tiillä jotain juttua Arskalle.
     
Arskan rouva on juuri draivannut seiskarei'ällä. Keskelle väyläähän se meni.
         

Arska koittaa koukkia palloa esteestä ...
     
... eikun perkula kyllä se sitä vaan lyö!
         

Velipojan draivinäyte kasirei'ällä.
     
Allekirjoittanut avasi näille huitteille. Ja siitä sitten vippasi pallonsa kernille.
         

Birdieputti! No puttaaminenhan on ... ja silläpä korttiin bogi. Keles!
     
Siinähän se ysi sitte. NRGllä muuten on outo tapa; merkkaavat tasoituksen greenfiihin?

Comments (1) | Comment

Kauden korkkaus

23.03.2007 21.50 - golf 

Tämännäköisillä opeilla sitä lähetään kohtaamaan kauden avauslyöntiä. Tokihan kuva on feikki ja pallo silläkurin jemmattu näköpiiristä. Alaspäin tässä kuitenkin ollaan menossa ja alaspäin lyödään myös Kartanon (Nokia) ykkösreikä. Alaspäin kyllä pitäisi palloa lyödä joka rei'ällä jokaisella lyönnillä. Putti ei ole lyönti.

Suurinpiirtein 12h päästä on lähtö kohti vuoden 2007 avauspeliareenaa. Pari tuntia siitä, eli tarkalleen 12:10, pääsee allekirjoittanut ankean ja pitkään kestäneen ankaran talven jälkeen vihdoin laitumelle. Hiphei!

Comments (1) | Comment

Peliluvat kunnossa

22.03.2007 13.26 - golf 

Allekirjoittaneen päähän ei harrastelun alkutaipaleella mahtunut se että joku maksaisi 60 tuhatta mummonmarkkaa osakkeesta joka mahdollistaisi pelaamisen. Pelaamiseen laitettavat rahat jäsenmaksuineen ja pelioikeusmaksuineen tuntuivat nekin järkyttävän suurilta. Tältä pohjalta katsellen ensimmäiseksi seuraksi tuli valittua Härmä Golf joka tarjosi jäsenyyden vailla pelioikeusvelvoitetta. Tämä päätös kypsyi ensimmäisen kesän jälkeen jona sudittua tuli lähinnä piskuista harjoitusparkolmerataa Peltolassa.

Toisella kaudella oli siis seuratasoitus, HCP 54, joka mahdollisti pelaamisen jo joillain täysimittaisillakin kentillä. Kauden jälkeen pelaamiseen oli kulunut yli 1200 euroa ja kun Hattula Golf syksyllä 2003 tarjosi 9-reikäiselle kentälleen todella edullista pelioikeutta, ei seuranvaihtoa tarvinnut kovin montaa kertaa miettiä.

Hattulassa vierähtikin sitten kaksi kautta leppoisasti mutta syksyllä 2005 allekirjoittanut löysi itsensä yhä useammin istumassa Aulangon vanhan kentän klubin terassilla. Kentän reunalla tuli hilluttua jo pienenä poikana eli noin 37 vuotta sitten ja jonkinnäköinen rakkaus on aina tuota kenttää kohti ollut. Talven aikana kypsyi päätös seuranvaihdosta.

Allekirjoittaneen pohjatonta pelinälkää tyydyttämään valmistui juuri viime kesäksi uusi 18-reikäinen kenttä, Eversti. Vaikka suurin osa peleistä oli iltaysejä Huugolla niin kyllä sitä Everstiäkin tuli tahkottua. Peliluvalle tuli varsin tyydyttävästi katetta.

Täksi kaudeksi peliluvat on voimassa Aulangon rinnalla vanhan kotiseuran eli Hattulan kentälle. Jos nyt lisäksi Aulangon ja Tawastin hallitusten esitys vuoropelaamisesta yhtiökokouksissa saadaan hyväksytyksi, kasvaa pelattavien baanojen lukumäärä 54ään. Luulisi tuon riittävän paatuneemmallekin himogolfarille.

Tälläiset järjestelyt nyt eivät toki ole välttämättömiä jokaiselle golfarille. Allekirjoittaneen mielipide on kuitenkin se että vähänkään enemmän pelaavan tulisi hankkia asianmukainen pelilupa. Tästä poikkeavat vaihtoehtoiset tavat järjestää pelinsä on toki ok, mutta ehkä asialle kannattaa uhrata ajatus tai kaksi. Edullisia pelilupia jokatapauksessa on tarjolla moneen lähtöön.


Edit 28.3

Hallitusten esittämä sopimus meni molemmissa yhtiökokouksissa läpi. Eli nyt allekirjoittaneen pelilupa käsittää kaikkiaa 54 reikää. Kyllä siinä pelihimoille on tanteretta.

Comment

Golfaamaan! (revised)

21.03.2007 20.41 - golf 

Viikonlopun räntämyräkkä on takanapäin ja kylläpä sitä lunta tupaan tulikin. Taisi sää vaikuttaa mielipideilmastoonkin. Golfkenttäilmastopolitiikassa tapahtui nyt kuitenkin käänne suotuisampaan suuntaan kun tänään Nokia River Golf ilmoitti avaavansa Kartanon perjantaina. Sinne ilman muuta on säntäämässä allekirjoittanut lauantaina sutimaan yhdeksän reikää läpi. Tälläinkö se KEVÄT TULEE?! Mikäs sen mukavampaa hyvässä seurassa.

Aikaisin avaavien kestosuosikki Meri-Teijo sekä omalla suunnallaan Vihti jatkavat peluuttamista jo huomenna. Perjantaina avaa kenttänsä Hiisi ja lauantaina Rönnäs  joten tarjontaa löytyy yllättävän paljon ajankohtaan nähden. Peuramaan par3 kentälle pääsi pelaamaan jo eilen ja Salossa suunnitellaan oman harjoitusbaanansa avaamista tällä viikolla.

Sinne vaan sekaan ken kynnelle kykenee ja ehtii; sutimaan lähtö ei koskaan ole liian aikaista kun laitumet kutsuvat. Allekirjoittaneen talviloma lähestyy ja toivoo viikonlopun olevan alkusoitto pääsiäsen jälkeiselle yhtäjaksoiselle sutimiselle.

Comment

Kevät on peruttu! Toistaiseksi.

16.03.2007 11.48 - golf 

Sääennusteiden tekijät eivät taida olla golfareita koska povasivat räntäsateen lauantaille. Takatalvi tulee näimmä yhtä nopeasti kuin kevättäkin koetti tänne pölläyttää. Harmin paikka. On nyt lähdettävä perumaan huomiselle varattu aika Vihdissä.

Mutta eipä syytä huoleen. Takatalven aikainen esiinmarssi on tae kievään tulosta. Ehkä sitä ensi viikolla sitten golfaamaan. Ja josko se mopokin sieltä maahantuojalta rantautuisi.

Comments (2) | Comment

Golfaamaan!

14.03.2007 14.48 - golf 

Kevät etenee hurjalla rytinällä ja leudon tuulen hönkäily häätää lumien rippeitä hitoille. Innokkaimmat ovatkin jo ehtineet vetkeilemään Peuramaan parkolkille. Henkeä salpaava jymyuutinen tuli tänään hiihtorinteen kupeesta valtatie viiskakkosen tietämiltä. Vihti avaa kenttänsä jo huomenna!

Hurja kiihko valtaa mielen ja kadonnut potkulautakin unohtui siinä kohtaa kun allekirjoittanut varasi Vihtiin ajan lauantaiksi. Kyllä se KEVÄT vaan nyt TULEE!

--newsflash--newsflash--newsflash--newsflash--newsflash--newsflash--newsflash--

Meriteijo avaa perjantaina kenttänsä!

--newsflash--newsflash--newsflash--newsflash--newsflash--newsflash--newsflash--

Comment

Kevään enteitä

13.03.2007 17.42 - golf 

Kadut tuntuvat vilisevän pieniä moottoroituja kaksipyöräisiä ja skoottereitakin näkyy parkissa aivan joka puolella. Tiet on kuivat, reunoiltaan jo lähes lumettomat ja pikkuteittenkin pintajäät sulat. Valon määrä lisääntyy päivä päivältä ja ilma on kuin hento morsian. Vain yksi puuttuu. Se perskutan mopo!

Ulkorangeja kuuluu olevan auki ja etelän kenttien sulamisprosessi hyvässä vauhdissa; paljasta on muuallakin kuin pohjoisrinteissä. Murtsikkaporukan sivakoiden pohjia raapii väylien hiekoitustyöt. Villeimmät huhut veikkaavat golfailun alkavan joillain kentillä jo tulevana viikonloppuna. Mikä olisikin vallan hyvä juttu koskapa ei kai sitä mutkamäkeä mustassa rinteessä tukka putkella viilettää mieli tee. Ainakin jyrkkä epäily on tämä. Fore!

Arktinen näkymä Hämeen ytimestä. Jäiden ikeestä päästään täälläkin hiljalleen eroon. Vanajaveden aukeaminen on aina varma kevään merkki. Vapaan avoveden mukaan repeää tuosta loputkin jäät halkeillen Hugon kupeiden kautta aina laajemmalle selälle asti. Jonne muuten kolmosen tiiltä on mainiot näkymät. Ainakin reilun kuukauden päästä.

Comment

Nemmy testiin

11.03.2007 12.41 - golf 

Golfsatama Hernesaaressa tarjoaa tälläisen rangen talvikaudella himotreenaaville. Matkaa mersunmerkkiin on 110m.

Täsä Nemmy valmistautuu lähtemään liikkeelle ensimmäiseen osumaan. Mukavan napakka siitä sitten loppujenlopuksi tulikin. Bägiin ulkoilutettavaksi tuskin päätyy tämäkään lajinsa edustaja alkavalla kaudella. Ulkorangeille toki.

Comments (5) | Comment

Nemmyn ripitys

08.03.2007 22.39 - golf 

Rifle on tässä pätkitty. Lopputuloksena pelipituudeltaan lyhyin draiveri allekirjoittaneen kasaamista.

Tasapitkä grippi takaa helpon swingin.

Comment

Nemmyn varttaminen

07.03.2007 20.43 - golf 

Varren liittäminen nuppiin on aikas helppoa. Nehän vaan liimataan toisiinsa. Esivalmisteluihin on kuitenkin syytä paneutua. Ja työturvallisuudestakaan ei ole syytä tinkiä.

Pinnat tulee olla karhennetut sekä varresta että nupista. Tässäpä ne. Taustalle lipsahti vahingossa pari ylimääräistä kohdetta. Eli nuo treenimailojen muotoillut greipit.

Vartta ei uskalla tässä projektissa aivan pohjaan asti tunkea. Hienosti onkin onnistuttu speksiin tässä mittauksen mukaan pääsemään.

Nuppi ja varsi yhtyvät tässä vuorokauden verran. Huomenna onkin sitten uusi luku tämän kepulan historiassa - the greippi!

Comments (2) | Comment

Treenaamisen ennakoitu nihkeys

06.03.2007 15.29 - golf 

Sanotaan että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Miten lienee golftreenien kanssa? Hyvistä aikeista huolimati talven treenikausi on lässähtänyt muutamaan hassuun simulaattorisessioon; hallilla ei allekirjoittanutta ole juurikaan näkynyt.

Tekniikan treenaamisen aloittaminen tässä vaiheessa ei taida olla järkevää. Pitänee luottaa siis vaan siihen vanhaan. Se on ainakin tuttu ja turvallinen.

Jonkin verran voisi käydä sutimassa palloja verkkoon ennen ulkorangejen aukeamista; oli siitä sitten hyötyä tai ei. Lauantaina onkin tiedossa 2h lätkintäsessio GolfSatamassa. Saas nähdä kuinka äijä jaksaa.

Comment

Mopokuume, osa 2: Potta päähän

05.03.2007 20.43 - harrastukset mopoilu 

Juu ei. Tässä tosiaankaan ei ole kysymys suunnitelmasta aloittaa golfkausi Laajasalossa. Jo pelkästään siksi että tuskin se kenttä ensimmäisten joukossa aukeaa.

Mopotissa ei turvallisuusvarusteita juuri muuta olekaan kuin tuo potta. Ainoa asia josta ei ole syytä tinkiä. Jonkun verran allekirjoittanut jousti kumminkin ja valitsi avokypärän. Eipä tuo nyt kuitenkaan mikään braincap ole. Itse asiassa AGV Planetillä on hyväksynnät ja kaikki.

Kypärän hankkiminen ei välttämäti ole helppo juttu. Voi olla etteivät ne istu päähän vaikka mitoituksen mukaan sopisivatkin. Tässä tapauksessa kuitenkin kävi niin pään ympäryksen mukaan mitattu nettitilattu potta sopi päähän kuin hansikas käteen. Ja näin ollen tämäkin teksti soljui näppikseltä turvallisesti.

Toivottavasti tällä viikolla itse mopokin pääsee jo kuvaan. Ja toivottavasti se KEVÄT TULEE!

Comments (2) | Comment

Eversti talviunilla

04.03.2007 15.18 - golf 

Lunta on sen verran ettei harkkagriinin poikki viitsi terassille kahlata. Vaikka keli onkin vallan lepposa niin ei tuolla kuitenkaan kukaan olisi huurteista lasiin kaatamassa. Terassikauteen on vielä aikaa.

18. griini ei lumen alta edes hahmotu. Reilun parin kuukauden päästä tuohon kyllä jo wetkellä pallo pomputetaan.

Comment

Nemmy

03.03.2007 14.40 - golf 

Vaikkakin on tarkoitus tällä kaudella välttää koirien ulkoiluttamista golfkentällä niin siitä huolimati tuli aloitetuksi projekti SMT Nemesis nupin ympärille.

Ajatus teräsvartisesta draiverista on kiehtonut jo pitkään ja tämä projekti tulee näyttämään kuinka äijän käy. Edellämainittuun nuppiin tulee upotetuksi Rifle 4.0 varsi, tuskin kuitenkaan pohjaan asti. Kokemusta teräsvarresta puumailassa löytyy ja aiemmin onkin tullut kasattua Toskin spåne vartena TX90 woodversio. Ehkä hieman eri asia kuitenkin.

Josko sitä sitten huhtikuun hiihtolomalla pääsisi tätä ulkorangella testaamaan. Big dog bites!

Comment

Mopokuume, osa 1: Hankinta

01.03.2007 13.33 - harrastukset mopoilu 

Tuli tässä toteutettua vanha haave eli hommattua skootteri. Kärpänen puraisi Kossin reissulla jo vuosia sitten. Siellä välittömästi viehätti se kun paikalliset rahtasivat skoottereillaan suurinpiirtein koko huushollinsa ja puolet sukua päälle. Kekseliäisyydellä ei kyllä näyttänyt olevan rajoja. Hieno keksintö on skootteri. Ja kohtapuoliin pihassa. Tulis ny jo kevät!

Mopon malli on Piaggio Fly 125 4T. Nimensä mukaan hän on kärpässarjaa, mutta sillä ehtinee tuolla liikenteessä vähän paremmin kuin ihan ''oikea mopo'' eli 50cc. Eipä skootteroinnissa kyllä mitään tappamisen meininkiä ole, sen kun hissukseen ajelee minne se skootteri nyt onkaan menossa.

Kuvaa kaunokaisesta tähän ei nyt saa kun se on vasta tilattu. Ensi viikolla sitten uusi juttu punaisesta pikkuisesta kuvan kera.

Comments (1) | Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu