Kebaxin hudit

Mopokuume, osa 5: Flyn sisäänajo

19.04.2007 14.02 - harrastukset mopoilu 

Mopon mittariin on nyt kertynyt 860km eli sisäänajovaihe alkaa olemaan loppusuoralla. Ensimmäiset 200km meni melko tarkkaan ohjekirjan mukaan ja 75km/h vauhdikkaamin ei ajeltua tullut ja tämän lisäksi hulluja kiihdytyksiä (häh? onko tämä edes skootterilla mahollista?) välttäen taittui matka. Jossain mainittiin että tuossa kohtaa olisi syytä vaihtaa öljyt mutta Piaggio ei asiasta mainitse mitään joten ainoastaan tuli tutkaistua että öljyt ovat sisällä pysyneet.

Tuon ekan parin huntin jälkeen pyörä on herkistynyt aina vaan enämmän ja kaasuttelu on ollut vähän reippaampaa. Tuossa 500km jälkeen tuli otettua jopa 90km/h. Vehje on sen oloinen että voisi hyvinkin ottaa rapiat sata huippua. Ei ole tosin tietoa miten hyvin tuo mittari paikkansa pitää.

Tähän mennessä Fly on ehtinyt kurvailemaan monenlaisia teitä ja kelejä. Pääosin on ollut aurinkoista mutta yksi sadekeliajokin tuli jo koettua; todennäköisesti hitain 25km tähän mennessä oli se.

Pientä tavaraa kuten ostoskassia ja kaljakeissiä kulkee mukana helposti mutta kuten kuvasta näkyy niin myös bägikin mukana kulkee. Tänään olisi tarkoitus tiiata viideltä, saapas näkee mikä on keli silloin.

Ensi tiistaina on varattuna sisäänajohuolto jälleenmyyjällä ja sen jälkeenhän pyörällä pystynee ajelemaan jo melko "huolettomasti".

Comments (12) | Comment

Mopokuume, osa 4: Fly liikenteeseen

14.04.2007 00.32 - harrastukset mopoilu 

Vapauden hurmaa pääsi maistamaan tänään hän. Kilvet tuli mopeliin ja luovutushuollon jälkeen loppuiltapäivästä hulluna huristelemaan. Loistava vehje on skootteri; se menee eteenpäin, tosin verkkaisesti, vaan menee kuitenkin. Flylla tuntuu olevan oma tahto ja se ajelee minne sitä huvittaa. Hiano peli on mopeli.

Ensimmäisen päivän saldo sata ja yksi kilomeetria. Yesss!

Comments (2) | Comment

Mopokuume, osa 3: Fly löytyi

03.04.2007 10.31 - harrastukset mopoilu 

Kuukauden odottelun jälkeen Piaggio rantautui viimein jälleenmyyjälle. On se vaan nätti kuin sika pienenä. Kuva on otettu kännykkäkameralla hätäisesti näpäten. Lisää kuvia tiedossa, kun tarina tästä etenee.

Ajokelit näyttää loppuneen tältä haavaa tähän eikä edes pääsiäisenä tunnu helpottavan. Mutta kyllä tuo pyörä tässä lähitulevaisuudessa tien päälle laitetaan.
   
   
Tässä sitä sitten sikana odotellaan aikoja parempia; ulkona jäätyy näpit ilman ajoviimaakin. Mutta siinä se kuitenkin on; ikioma mopeli, ajoa vaille vaan. Hiphei!

Comment

Jääkausi uhkaa

02.04.2007 10.45 - golf 

Loppuviikko näyttää ainakin golfarin vinkkelistä hyvin synkältä. Lämpötila painuu ennusteen mukaan kuin lehmän häntä ja keskiviikkoyönä on luvassa jo reipas pakkanen. Keskellä viikkoa sataa sitten jo rännän paskaa. Vaikka se näyttäisi siitä hieman hellittävän niin pääsiäisestä alkava loma ei vaikuta kovinkaan ruusuiselta.

Mopoilustakaan ei tule yhtään mitään; varsinkaan kun ei koko pyörää edes ole. Tämä talven toinen encore näyttää paljon rajummalta kuin muutama viikko taakepäin tapahtunut säähäiriö. No ehkäpä tämä menee liukkaammin myös ohi. Vakaasti lepposampia kelejä saataneen kuitenkin odotella ainakin kuukauden päivät. Mutta toivottavasti ei sen pidempään.

Mutta tästä kesäkelien hännästä on otettava nyt kaikki irti ja allekirjoittanut suuntaakin kauden ensimmäiselle iltaysille heti töitten jälkeen Hattulaan. Suditaan sitten vaikka koko rahan edestä.

Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu