Kebaxin hudit

Tuloskortti luuriin, osa 1

26.05.2006 09.50 - golf mobiili ohjelmointi 

Tilastoja golfkierroksista on tullut pideltyä harvakseltaan vaikkakin tilastointiohjelmia on tullut tehtyä jo useaan otteeseen. Viimeisin tuotos, työnimeltään BirdieBoard, pyörii .Netin päällä standalone versiona desktopissa tietovarastonaan Microsoftin SqlServer Express. Ohjelmasta voisi kuitenkin kohtuuvaivalla vääntää websovelluksen; raportit pullahtavat xslmuunnoksen läpi htmlsivuiksi.

Tällä hetkellä tilastomerkinnät on merkattava paperikortin syrjään ja siitä sitten käsin näppäimistön kautta talteen. Suunnitelmissa oli kuitenkin tehdä jonkinlainen tekstimuotoinen formaatti jonka avulla olisi voinut siirtää kierroksen tiedot Palmin memosta. Tuo rakkine vaan otti ja levisi vanhuuttaan. No johan se olikin parisen vuotta käytössä ehtinyt olla.

Luuri hajosi myös tuossa viime viikolla. Hyvin palvellutta kuusviiskymppiä tuli saman tien ikävä. Alkuun oli ajatus ostaa joku perusluuri jolla voi puhua, mutta kiinnostus älyn puhelimia kohtaan alkoi nousta. Valituksi tuli Nokian halvin S60 luuri eli 3230. Kaikkea sitä sitten puhelimella voikin tehdä. Tai sitten ei.

Symbian lienee vallan hieno keksintö. Tai ainakin sitä hehkutetaan siellä sun täällä. Tai sitten ei. Koodin vääntäminen alustalle ei vaikuta olevan ihan helppo homma ja jo pelkästään sopivan SDKn löytäminen oli tuottaa tuskaa. Kyllähän tuo tieto siellä sivuilla on, mutta mukavuudenhaluinen laiska koodiorja ei välttämättä jaksa joka linkkiä aukoa ja tutkia.

Valitulle puhelimelle näyttäisi sopivan tuo 2nd Ed FP1. Se sattuikin somasti sisältämään tuen VS2003lle. Perliscripti on kuitenkin rikki kun haluaa suoltaa projektin koneessa jossa on asennettuna VS2005. Se tutkii linkkerin versiota ja ei ymmärrä sitä nelinumeroisena. Hajoaa siihen itseensä tyytyväisenä; siitäkin huolimati että tunnistuksen alkuperäinen tarkoitus on luultavasti ollut varoittaa ettei tulisi käyttää aiempaa Microsoftin ohjelmointiympäristöä kuin VS6/SP3. Oikein näppärää kuolla siihen. Pienellä kirurgisella operaatiolla tuo tunnistus tuli palautettua ruotuun. Ja projekti pullahti ulos.

Linkkeritunnistuksen virhe näyttää kuitenkin tahattomasti toimivan oikein VS2005 suhteen. Kääntäjä nimittäin kiroilee estottomasti suollettua projektia työstäessään. VS2003 kanssa SDK näyttäisi toimaavan jollain tapaa; ainakin ’hello world’ -esimerkki kääntyi, pelasi emulaattorissa ja vihdoin myös asentui sissinä itse luuriin.

Työkalut näyttäisi nyt olevan jollain tapaa kunnossa. BirdieBoardin syöttöliittymä menee nyt piirustuslaudalle syntyäkseen uudestaan luurissa työnimellä BirdiePad. Tai sitten ei. Symbianin sielunelämästä ja filosofioista on kuitenkin ennen suunnittelua otettava selvää.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu