Kebaxin hudit

Puufemmalla vauhtia peliin

18.05.2006 10.17 - golf 

Alkaneen kauden aikana 25 asteinen hybriidi on osoittautunut hyväksi vaihtoehdoksi matkantaittoon nurmelta. Järeämmällä 17 asteisella kepillä on pitänyt tyytyä tikunnokasta räiskimiseen. Pidempi varsi on vaikeampi hallita vaikka hybriidi onkin; jyrkempi rautalyönti pitkällä varrella tuntuu olevan murhaa. Näin taisi olla myös viime kaudella.

 

Kaudella 2004 käytössä oli Patriot Golfin 18 asteinen väyläpuu. Sillä pallo irtosi nätisti myös nurmesta. Nuppi oli suhteellisen matala profiililtaan. Tikunnokasta sillä oli kohtalaisen hankala lyödä. Avauksissa lieneekin syytä piilottaa tikku pallon alle tuollaisella puumailalla. Tai sitten voi pyyhkäistä menemään suoraan boxin nurmelta.

 

Nyt kiikarissa on 19 asteinen Ashton X-1. Nurmelta lyömiseen tuo nuppi soveltunee oikein hyvin; X-1 näyttäisi olevan matalaprofiilisimpia nuppeja komponenttimarkkinoilla. Ensivaikutelma lavasta oli positiivinen ja innostava vaikkakin nämä tuotteet joskus näyttävät melko erilaisilta livenä. Nupin loftiin ja profiillin on jokatapauksessa jo nyt kova luotto.

 

Varreksi aluksi oli suunnitelmissa Fujikuran Banzai. Varsi on riittävän painava tähän tarkoitukseen. Varsiehdokas vaihtui kuitenkin melko nopeasti Accuflexin Acculaunchiin; se on jotakuinkin Banzain painoluokassa. Kaupanpäälle kepin tuleva ulkonäkö muuttui melkolailla viehättävämmäksi. Mailan on hyvä miellyttää silmää, tosin joskus näistä seikoista on tingittävä.

 

Grippi on golflyönnin tärkein asia, näin totesi jo Ben Hogan aikanaan. Uuteen puufemmaan tuli valituksi harmaa Sharpron puolinaru jossa kädet ovat kuin kotonaan - luonnollisesti mahdollisimman epämukavassa asennossa kuitenkin.

 

Kepin pelipituus tullee olemaan 41”..41,5” tietämissä. Tarkoittaa siis sitä että swingipainoestimaattorin mukaan wolframjauheen käyttämistä. Tämä siksi että lapaan saa oikean tuntuman swingin aikana.

 

Näillä näkymin uusi puufemma valmistunee ensi kuun aikana. Tätä odotellessa on tyydyttävä huitomaan avauksia 17 asteisella väyläpuulla tikunnokasta. Nurmen pinnalta tuo pullea Solitaire ei millään muotoa toimi, mutta tuleehan pyyhkäisevä liike tutummaksi. Iso hybriidi joutaa nyt komeron pohjalle.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Jamasa (anon, 18.05.2006 10.22)

Otaaaa banzaiiiii

lante (anon, 11.10.2006 11.15)

jamasan, onks sul semmonen myynnis vai? :)

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu