Kebaxin hudit

Iterointia

04.08.2008 14.43 - golf 

Golf on yksinkertainen peli jossa tarvitsee saada vain kaksi asiaa kuntoon. Yksi on lyöntivalikoimansa tunteminen ja toinen on löytää valikoimasta sopiva lyönti pelitilanteeseen. Jotta asia ei olisi näin yksinkertainen, niin käypä monasti niinkin ettei valittu lyönti päädykään kohteeseen. Tuo poikkeama pitäisi käsitellä jotenkin.

Lyöntivalikoiman tunteminen ei välttämäti ole helppo juttu. Rangella/lähipelialueella saattaa mättää hyvinkin palloa noin osumamielessä. Palloa olisikin hyvä tuupata kohteeseen myös harjoitellessaan. Tällöin lyöntivalikoimasta saisi varmaan paremman kuvan.

Lyöntien sovittaminen kentälle ei ole yksioikoista sekään. Tarvitaan improvisaatiota ja kykyä nähdä mikä lyönti mihinkin kohtaan on paikallaan. Olosuhteet ja kentän muodot vaikuttavat oleellisesti asiaan. Sopiva lähestymistapa palkitaan pallolla joka on kohteessa. Ja eikun uusia haasteita kohden.

Pallo päätyy melkoisen harvoin kohteeseen. Tämä voi johtua useistakin syistä. Lyönti on umpipaska eli epäonnistutaan teknisesti totaalisesti. Asialla ei sinänsä ole suurta merkitystä, täytyy vain löytää uudesta tilanteesta se itelle sopivin lähestymistapa. Jos lyönti taas teknisesti onnistui, mutta ei päädy kohteeseen niin lyöntivalikoimassa ei välttämättä edes ole ratkaisua. Tuli siis tehdyksi virheellinen ratkaisu, mikä ei sinänsä aiheuta toimenpiteitä. Uudesta tilanteesta taas vaan eteenpäin. Yksi vaihtoehto olisi kuitenkin laajentaa lyöntivalikoimaa ja sitten taas iteroida alusta uudelleen.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu